21 Eylül 2011 Çarşamba

Cinsel İşlev Bozukluğu II



Cinsel İşlev Bozukluğu II

CİNSEL İŞLEV BOZUKLUĞU OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?
Cinsel işlev bozukluğu,ancak yapılan muayene ve testlerle teşhis edilebilir.Bu yüzden,bu alanda uzmanlaşmış sağlık ekibine başvurarak problemi anlatmak ve tedavi arayışına girmek en doğrusudur.Teşhis ve tedaviyi etkilememek için sorun açıkça anlatılmalı ve hiç bir bilgi saklanmamalıdır.Hastadan edinilen bilgiler ve fizik muayene ile teşhis konabilse de
bazı testler yapılması gerekebilir..
TEDAVİ
GENEL iLKELER
1:Cinsel baskıların azaltılması ve eşler arası iletişimin arttırılması.

2:Cinsel davranış yelpazesinin geliştirilmesi(çeşitli cinsel yakınlaşma biçimlerinin denemesi).
CİNSEL BİRLEŞME YASAĞI
Tedavinin başında uğrayacakları hayal kırıklıkları ilerlemelerini olumsuz etkileyebileceğinden ve ayrıca çiftlerin cinsel güvenlerinin gelişimi için basamakları bir yol izleyerek zaman tanınması amacı ile belli bir aşamaya gelen kadar eşlere ilişki yasaklanır.
Gevşeme egzersizleri.
Hayal kurma egzersizleri
HORMON VE İLAÇ TEDAVİSİ
1:Östrojen Replasman Tedavisi
Eksilen östrojeni(dişilik hormonu)dışarıdan tamamlanır
2:testestoron
Özellikle testesteron seviyesi düşük kadınlarda kullanılabilir.
3:Prostoglandin El
Damar genişletici etkisi ile klitoris ve vajinada kan dolaşımını arttıracağı düşünülmekte.
4:Alprostadil
Kan dolaşımını,vajinal ıslaklığı ve uyarılmayı arrttırmaktadır.Krem formları üzerinde klinik çalışmalar sürmektedir.
5:Fentolamin
Düz kas gevşemesini sağladığı ve buna bağlı olarak klitoral sertleşme,vajinal genişleme ve ıslaklığı arttırdığı düşünülmektedir.
6:Sildenafil
Erkek cinsel işlevleri üzerindeki etkisi fark edildikten sonra bu alanda oldukça popüler olan sildenafil halen yoğun olarak kullanılmaktadır.
KLİTORAL VAKUM CİHAZI
Cinsel organlardaki kan dolaşımının yetersizliğine bağlı cinsel işlev bozukluğunu tedavi etmek amacıyla tasarlanan klitoral vakum cihazı,klitoristeki kan dolaşımını ve düz kas oranını arttırmada yarar sağlar.
PSİKOLOJİK DANIŞMA
Cinsel işlec bozukluğu yaşayan hastalar ve partnerlarında çeşitli psiko-sozyal sorunlar da görülebilir.Bu psiko-sosyal sorunlar cinsel işlev bozukluğunda kimi zaman sebep,kimi zamn da sonuç olarak karşımıza çıkar.Cinsel yaşamdaki aksaklıklar çiftler arasında sürtüşmelere ve ilişkilerin bozulmasına yol açabilir.Cinsel işlev bozukluğuyla başvuran çiftlerde psikolojik ve sosyal sorgulama sonucunda psikoterapi ve cinsel terapi uygulanması gerekebilir.Psikolojik danışma ve terapi desteği,problemin tanımlanmsı ve çözümünde yardımcı olmasının yanısıra,hastaya ve partnere sorunla baş edebilmesinde katkı sağlaması açısından önemlidir.
CİNSEL TERAPİ
Cinsel terapi,bazı insanların cinsel sorunlarını ve bunların temelinde yatan kişisel deneyleri anlamalarını ve bu şeklide bu insanların kendi kendilerine yardımcı olmalarını sağlar.
http://cokneseli.blogspot.com/2010/02/cinsel-islev-bozuklugu-ii.html
KAYNAK:INTERNATIONAL MEDICAL PUBLISHING

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Malnutrisyon-Beslenme Yetersizliği

Malnutrisyon hastalanma ve ölüm oranlarını artıran ve kilo ile kas kitlesinde ilerileyici kayıpla sonuçlanan bir beslenme yetersizliği du...